vineri, 6 iulie 2012

Băsescu, mincinos patologic

Ne spunea ieri Băsescu că el a preferat să nu ne mintă în legătură cu situația gravă în care se afla țara prin primăvara lui 2010, că nu s-a substituit guvernului în luarea deciziilor și că el a făcut ce a făcut în baza unui parteneriat pe care la avut ba cu guvernul, ba cu majoritatea parlamentară de atunci, ba cu Banca Națională a României. Ia să ne aducem însă aminte ce spunea în iunie 2010, de la microfonul Parlamentului, ministrul Vlădescu:
Ce zici de asta, Băsescule? Pentru tine parteneriatul cu guvernul însemna să mințiți populația? Asta una la mână, dar ai fost atât de partener cu guvernul, că ia uite ce scrie la punctul 3.2 din Avizul consultativ nr. 1/06.07.2012 al C.C.R. cu privire la propunerea de suspendare a domniei tale:
"Faptul că Preşedintele României, prin comportamentul său politic, şi-a asumat public iniţiativa luării unor măsuri economico-sociale, înainte ca acestea să fie adoptate de către Guvern, prin asumarea răspunderii, poate fi reţinut ca o încercare de a diminua rolul şi atribuţiile primului ministru. 
De aceea, această atitudine imputată domnului Traian Băsescu nu poate fi încadrată în conceptul „opinii şi opţiuni politice”, astfel cum acesta a fost stabilit de Curtea Constituţională prin Avizul consultativ nr.1 din 5 aprilie 2007, potrivit căruia Preşedintele României poate, în virtutea prerogativelor şi a legitimităţii sale, să exprime, să formuleze observaţii şi critici cu privire la funcţionarea autorităţilor publice şi a exponenţilor acestora."
Asta da minciună, ai fost atât de partener încât te-ai compartat ca un dictator sau ai cumva altă părere?

2 comentarii:

  1. Inainte de a critica actuala politica ar trebui sa cunosti ft bine istoria politica, cel putin dupa 89 incoace si apoi mai discutam :)
    In tara asta toti care au fost la putere au vandut: paduri,petrol s.a, iar acuma dam vina pe actuala guvernare ca nu ne scoate din rahatu' in care ne-au bagat altii.
    Stii care e problema in tara asta? Romanii, pentru ca sunt inculti si tv-ul le spala creierele

    RăspundețiȘtergere
  2. Cunosc foarte bine istoria, atât de dinainte, cât şi de după 1989. Afaceri în detrimentul statului şi poporului român s-au făcut dintotdeauna, fiind emise special legi în acest scop sau semnări de tratate, contracte şi memorandumuri internaţionale. Totuşi parcă niciodată bătaia de joc la adresa românilor nu a fost cum a fost cât timp au fost la putere Băsescu cu sluga Boc şi valetul Ungureanu.

    RăspundețiȘtergere