luni, 4 iulie 2011

Ar fi în stare Funeriu să ia bacalaureatul în România?

Rezultatul reformării reformei în educaţie sub "înţeleapta conducere" a trio-ului Băsescu-Boc-Funeriu: DEZASTRU! Aşa ceva n-a cunoscut ţara aceasta nici în vremuri de război! Pe mâna cui va fi lăsată peste 10-15 ani, când vor fi scoşi la pensie sau vor părăsi sistemul pe cale naturală toţi cei şcoliţi în fostul regim (nu că aş fi adeptul tuturor regulilor şi restricţiilor care existau în sistemul de învăţământ comunist, dar atunci se mai făcea şi carte)? Ce rămâne din laudele acestui trio sinistru care se împăuna - după ce a impus cu forţa în Parlament de nu ştiu câte ori Legea Educaţiei - că în urma absolvirii elevii vor căpăta "competenţele" necesare? Când iei note de 1, ... la limba română sau matematică, ce competenţe poţi spune că ai dobândit?
Spunea agramatul Funeriu azi - el se poate exprima gramatical corect doar dacă citeşte un text scris, aţi observat? - că ţara se găseşte la o răscruce, ori merge pe mâna celor oneşti, ori pe mâna şmecherilor. Aici are dreptate, dacă nu se poate mai devreme, atunci în 2012 trebuie să alegem calea celor oneşti. Care în niciun caz nu au culoarea portocalie.
Am şi o întrebare personală pentru acest ministru al educaţiei: Dacă ar fi să daţi, oriunde, bacalaureatul în România, puteţi garanta că nota finală ar îmbunătăţi cumva media vreunui judeţ din cele de mai jos?