joi, 19 mai 2011

I-auzi minune la Băsescu, cică Boc s-ar fi răsculat împotriva lui în 2010!

Preşedintele Traian Băsescu ar fi tăiat pensiile cu 10 procente, în loc să mărească TVA cu 5%. Declaraţia a fost făcută imediat ce s-a întâlnit cu fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu şi cu ceilalţi economişti de la masa rotundă organizată de Ziarul Financiar, în Capitală.

Preşedintele a explicat că, într-un an şi jumătate, tăierea pensiilor ar fi fost recuperată.
"Eu am fost şi adeptul reducerii cu 10% a pensiilor pentru că n-am fi mărit TVA-ul. Acum, pensionarii pierd mult mai mult, pentru că TVA-ul nu-l mai poţi lua înapoi... Aşa, probabil că dădeam drumul la 5% acum şi la 1 ianuarie la alti 5% si era rezolvata problema. Şi nu ne puneam în fund trimestrul trei, că în doi deja făcusem creşterea. Dar politicienii...", spune şeful statului.
Ulterior, în cadrul unei conferinţe susţinută în cadrul forumului, şeful statului a declarat că mărirea TVA a fost "o mare eroare politică" şi că măsura luată a amânat ieşirea din recesiune. "S-au pierdut şase luni din acest motiv", a adăugat şeful statului.

Gelu Visan, scuipat si luat la suturi de electorat la Bailesti, salvat de politia comunitara



Gelu Visan, acest DSK al PDL (remember cazul “violul”), este deputat la Bailesti. Si mai ales se incapataneaza sa fie deputat la Bailesti, in ciuda faptului ca bailestenii ii tot arata, cu mere, cartofi, suturi si scuipati, ca nu-l iubesc.

Anul acesta, gelatul Visan si-a furat-o in doua reprize de la electoratul sau drag. Si, dupa cum au relatat martori oculari pentru realitateamea.ro, “daca nu era Politia, aveam alegeri partiale in colegiul Bailesti”

Prima repriza a fost in 10 martie, cand Visan s-a dus in piata agro din Bailesti sa imparta flori dupa Ziua Femeii. Cand a aparut domnul deputat vedeta tv, lumea s-a îmbrâncit să apuce loc în față, la înjurat, la scuipat, care la ce se pricepea. Fiind în piață, au mai aruncat în el cu diferite produse agro-alimentare: o ceapă, un cartof, un măr, in functie de posibilitati. Oamenii s-au repezit sa-l bata si numai politistii comunitari l-au scapat din ghearele lor.

Unul dintre consilierii locali ai orasului, Dorin Manciu, a fost martor la acest episod, si a povestit pentru realitateamea.ro ca a deputatul PDl a scapat cu greu de bataie in acea zi: “Venise prin piata cu niste tentative de garoafe, din alea luate cu un leu la metru cub, de la cimitir, si oamenii s-au enervat cand l-au vazut. L-au luat cu huo, cu injuraturi, cu imbranceli”.

A doua repriza in meciul Bailesti-Visan s-a desfasurat chiar la slujba de Inviere. Ca un VIP ce este, Visan a intrat mandru in biserica, si cum a trecut de prag, a fost luat in primire: “Iesi afara, porcule!”, “Asta n-a mai trecut pe la biserica de cand s-a botezat!”, “Cand era mic vorbea cu lumea, acuma vorbeste doar la televizor, ca Ceausescu!”. Strigaturile au fost acompaniate de scuipati – obicei local – si s-au incheiat cu suturi in dosul deputatului PDL, care a fost scos cu sila din biserica. Suspiciunile pentru acest incident au cazut in capul primarului PDL din Bailesti, Pistritu, care ar fi omul lui Berceanu, si l-ar dusmani pe Visan

Contactat de realitateamea.ro, Gelu Visan a sustinut ca “n-a fost niciun incident la biserica”, si ca oamenii il iubesc pentru tot ce a facut pentru ei, in calitate de deputat. “Banuiesc ca sunt astfel de zvonuri, pentru ca acesta este nivelul la care a coborat politica romeasca, dar vreau sa va spun ceva: eu de doi ani de cand sunt deputat ma duc in toate pietele si in toate targurile din colegiu, si niciodata nu s-a inatmplat asa ceva. Eu sunt unul dintre politicienii care merg pe jos”, a spus Visan, recunoscand totusi, cateva secunde mai tarziu, ca a avut probleme la contacul fizic cu electoratul din cauza taierii pensiilor si salariilor: “A fost mai greu cand s-a anuntat ca taiem pensiile si salariile, atunci a fost ceva mai deosebit… Lumea era suparata…”

Ionuţ Stroe, deputat PNL: Comunicat de presă 19 mai 2011



19 mai 2011
COMUNICAT DE PRESĂ
Combaterea muncii la negru şi a evaziunii fiscale provocate de aceasta reprezintă o sarcină dificilă chiar şi pentru o administraţie competentă. În schimb, pentru una incompetentă precum cea a domnului Boc, e imposibilă. În loc să continue politica guvernului Tăriceanu, care prin scăderea fiscalizării muncii a scos la „lumină” o mulţime de locuri de muncă şi a facilitat apariţia de alte sute de mii de întreprinderi mici şi mijlocii, prim-ministrul Boc a acţionat exact invers, tăind aproape toate facilităţile şi introducând noi taxe şi impozite, pe motiv că suntem în criză şi nu sunt bani la buget pentru pensii şi salariile bugetarilor, cel mai bun exemplu în acest sens fiind majorarea TVA. Prin tot ce a făcut, această guvernare a limitat orice intenţie serioasă a investitorilor autohtoni sau străini de a deschide noi afaceri în România, care să creeze noi locuri de muncă şi să aducă venituri la buget.
Să ne mai aducem aminte ce s-a ales de promisiunile domnului Boc că va asigura pentru investiţii care să creeze locuri de muncă noi miliarde de euro din împrumutul luat de la FMI, BM şi CE? Reiese din datele statistice că au dispărut aproape 300000 de locuri de muncă, chiar  preşedintele confirmând aceasta declarând că am devenit un popor de asistaţi şi ne îndemna să ne căutăm de muncă prin străinătate, că tot avem voie să circulăm acum prin UE doar cu buletinul. „Îndemn” pe care aproape peste 250.000 de români l-au şi făcut, obţinând contracte de muncă în străinătate, în 2010.
După intrarea în vigoare a noului Cod al muncii, care conform viziunii guvernamentale ar urma să creeze sute de mii de locuri de muncă, am fost anunţaţi oficial că în urma controalelor au fost înregistrate deja 157000 de contracte de muncă. Nu ni s-a spus însă câte dintre acestea sunt datorate începerii muncii sezoniere, pentru că în mod sigur grosul este asigurat de activitatea în construcţii şi cea hotelieră pe litoral.
O viziune sănătoasă şi coerentă care să genereze locuri de muncă economiei româneşti ar trebui să ţină cont, ca şi linii definitorii de:
1.   Îmbunătăţirea perspectivelor de ocupare ale grupurilor vulnerabile simultan cu acordarea unor stimulente financiare întreprinderilor care angajează persoane aparţinând acestor grupuri; scutirea de la plata CAS-ului (pe o perioadă de clar stabilită) a angajatorilor care angajează persoane ce se află în şomaj, cu obligaţia păstrării raporturilor de muncă cel puţin 12 luni
2.   Creşterea atractivităţii muncii prin acordarea de stimulente financiare angajatorilor, reducerea birocraţiei, flexibilizarea relaţiilor de muncă.
3.   Reducerea ratei şomajului în rândul tinerilor în condiţiile asigurării unei tranziţii facile de la şcoală la piaţa muncii pentru tinerii absolvenţi şi tinerii şomeri prin intermediul serviciilor de informare şi consiliere privind cariera; încurajarea mecanismelor de stagiatură şi practică în întreprinderi, prin acordarea de deductibilităţi acestora;
4.   Reducerea contribuţiilor de asigurări sociale (în prezent printre cele mai ridicate din UE), pentru a diminua costurile de personal şi a recâştiga competitivitatea cu ţările din zona UE în atragerea investiţiilor străine directe.
5.   Scutirea de impozitare a dividendelor care vor fi reinvestite sub forma majorării capitalului social la societăţile unde sunt acţionari, sau participarea la capitalul social al altor societăţi comerciale şi care conduc la crearea de noi locuri de muncă.

Deputat
              Ionuţ STROE